Tata otkrio način kako zaustaviti dosadu i dječji plač

Svaki roditelj zna da mališani imaju slabu koncentraciju, i da ih treba stalno zabavljati. Jedan tata smislio je način kako održati pažnju svojeg mališana – satima.

I najzanimljivija igračka na svijetu djetetu dosadi nakon 15 minuta igranja. Upravo zato mališane treba stalno zabavljati na različite načine.
Anonimni tata po nadimku teachezofpeachez na društvenoj mreži Imgur podijelio je fotografiju savršene igračke koju je napravio za svog mališana.
Riječ je o drvenoj površini prislonjenoj o zid u visini djeteta, na kojoj su pričvršćeni različiti predmeti. Tu se mogu naći kotačići, telefon, stalak za rolu toaletnog papria, kuhinjski magneti, svijetla, ključevi, brava i kalkulator.
Glavni cilj ove ‘igračke’ je ponuditi djetetu izazov za sva osjetila, koje on može, pod nadzorom roditelja, istraživati satima.
Fotografija je u manje od 48 sati dobila oko 2 miliona pregleda. Iako su neki komentarisali da pojedini dijelovi ‘igračke’ imaju preoštre kuteve za dijete, većina je pohvalila ovaj jednostavan, ali briljantan izum za održavanje pažnje djeteta, prenosi Zadovoljna.hr.

Možda vam se svidi

avatar