"Talent show 2014" – pobjednik prve večeri je Edis Merdić (FOTO/VIDEO)

Večeras je u kakanjskom Domu kulture održana prva finalna večer takmičenja pod nazivom „Talent show 2014“. Kao i proteklih godina, JU za kulturu i obrazovanje Kakanjcima priređuje ovaj kulturni program u kojem učestvuju mladi kakanjski talenti. Bila je ovo večer u kojoj je dominirala pjesma, najviše sevdalinka, ali i lijepa narodna muzika. Treba napomenuti da je ovo bila večer u kojoj su učestvovali mladi kakanjski talenti uzrasta do 13 godina dok će se u utorak održati druga finalna večer za učesnike iznad 13 godina.
Na sceni su se pojavili mladi kakanjski talenti, njih ukupno dvadeset i jedan, a žiri su činili Amila Durmić, pobjednik takmičenja „Talent show“ iz 2012 godine ali i pobjednik ZMBT 6 takmičenja Denial Ahmetović, te kakanjski glumac Mirza Mušija.
Uvjerljivo je pobijedio Edis Merdić koji je publiku ostavio bez teksta. Kako je rekao za naš portal, otkrio je da zna pjevati tek od prošle godine kada je počeo i vježbati. Edisu je nagradu uručio direktor JU za kulturu i obrazovanje Izet Fejzović. Kako Edis pjeva pogledajte u videu ispod.

[youtube]http://youtu.be/Xb9wA2IiD7Q[/youtube]

Drugo mjesto je osvojio Adi Begić kojem je ispred Optičkog studija Bjelopoljak nagradu uručio Ahmed Bjelopoljak. Treće mjesto je osvojio Harun Mioč, a nagradu Harunu je uručio Denial Ahmetović . Za sve pobjednike su obezbjeđene vrijedne nagrade.
Na kraju možemo samo izraziti žaljenje što više Kakanjaca nije izdvojilo dva sata svog vremena kako bi zaista uživalo u ovoj iznimno interesantnoj večeri gdje je pobijedila kakanjska mladost.
Medijski pokrovitelj takmičenja je NTV IC Kakanj a generalni sponzor je Optika Bjelopoljak koja je već duži niz godina glavni sponzor ovog takmičenja.

[doptg id=”9″]

Kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.