Talent show 2014: Pobjednica je Emina Bajtarević (FOTO/VIDEO)

Večeras je u kakanjskom Domu kulture održana druga finalna večer ovogodišnjeg takmičenja „Talent show 2014“. Organizator ovog takmičenja posljednjih godina je JU za kulturu i obrazovanje Kakanj. Nakon prve finalne večeri „Talent show 2014“ u kojoj su učestvovali kandidati od 6 do 13 godina, večeras su se kakanjskoj publici koja je ispunila kakanjski Dom kulture skoro do posljednjeg mjesta, predstavili kandidati preko 13 godina. Više od dvadeset kandidata se predstavilo najviše muzikom, zabavnom, stranom, domaćom i sevdalinkom.

Žiri kojeg su činili Vesna Tomičić, učesnica OBN Supernova Music Talenst i showa ZMBT, te profesionalni glumci Mirza Bajramović i Mirza Mušija nisu imali nimalo lagan zadatak da od, kako kažu, njih deset koji sutra mogu stati na mnogo veću scenu , odaberu one najbolje.

[doptg id=”10″]
Treće mjesto je osvojio Denis Deskaj za svoju tačku beat boxa. Njemu je novčanu nagradu uručio Ahmed Bjelopoljak ispred sponzora takmičenja „Optičkog studija Bjelopoljak“.

Drugo mjesto je osvojila Ana-Marija Tomić za svoju odličnu muzičku izvedbu. Član žirija Mirza Bajramović je Ana-Mariji uručio vrijednu novčanu nagradu.
Pobjednica više nego zasluženo, djevojka koja je svojom izvedbom pokazala punu emociju i za svoj nastup dobila čak sedam aplauza u toku izvedbe je Emina Bajtarević. Njoj je nagradu uručila članica žirija Vesna Tomičić.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x8zX52XWFNo&feature[/youtube]

„Ovo je projekat koji otkriva talente i nama je drago što je večeras sala Doma kulture bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta.“ – kazao je predsjednik žirija Mirza Mušija.

Članica žirija Vesna Tomičić također nije krila radost zbog ove večeri te je kazala kako je žiriju bilo vrlo teško odabrati najboljeg, jer je u opcijama bilo čak njih deset.
„Da mogu ja bih za njih deset obezbjedila nagradu jer su svi bili odlični“ – kazala je Tomičić.

Večeras je kao i prethodnu noć pobjedila muzika, talenat i kakanjska mladost. Interesantna činjenica je da Kakanj zaista posjeduje taj muzičko-scenski talenat. Ne zaboravimo da je prije dvije godine pobjedio Denial Ahmetović u duetu sa Amarom Jašarspahiće. Prošle godine je pobijedila Martina Jozinović od koje se tek očekuju veće stvari, a večeras je pobijedila mlada Emina Bajtarević koja će sigurno smo, već u bliskoj budućnosti ostvariti značajan muzičko-scensku karijeru.

Medijski pokrovitelj je NTV IC Kakanj, a sponzor takmičenja Optički studio “Bjelopoljak”

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.