Tajna je u “stranačkim dresovima”: Direktor javnog preduzeća još od 1993. godine

U “Šumama RS” se zbog minusa na računima mnogima drmaju fotelje, ali jedan direktor je apsolutno siguran da će ostati na poziciju, na koju je zasjeo još davne 1993. godine.

Prema podacima, koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, poslalo kao odgovor na poslaničko pitanje Nebojše Vukanovića, šumarija u Foči je već dvanaest godina stalno u plusu, koji se kreće od skromni 3.700 KM do više od pola miliona KM.

Ako je suditi po ovim brojmaka, Stojanović je uspješan direktor. On je i rekorder među direktorima u “Šumama RS” – ima ubjedljivo najduži staž u fotelji Šumskog gazdinstva “Maglić” Foča.

Na pitanje novinara u čemu je tajna njegove uspješnosti i dugotrajne karijere, Stojanović tvrdi da u njegovom uspjehu nema nikave tajne.

– Samo se ponašam normalno. Posao mi je bitniji od ličnih interesa. Struka mi je iznad svega, čak i iznad politike, jer u politici, ponekad možeš i ovako i onako, a zna se šta je struka– kaže Stojanović.

Stojanović je po struci inženjer šumarstva. Što se politike tiče, situacija nije tako jednostavna: on je od 1993. prošao put karakterističan za skoro sve kadrove DNS, odnosno Demosa, što znači da je promijenio četiri stranke. Iz SDS, je nakon rata raskola stranke krajem devedesetih prešao u SNS Biljane Plavšić, potom u DNS Marka Pavića, pa u Demos, čiji je lider predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

– Morali smo osnovati Demos, kad smo istjerani iz DNS – objašnjava Stojanović posljednji potez u svojoj stranačkoj karijeri.

Možda vam se svidi

avatar