Taekwondo klub NUR osvojio novih 18 medalja

U subotu 12.03.2016.godine  Bijeljina je bila domaćin državnog prvenstva za mlađe kadete,kadete,juniore i seniore, te prvenstva u formama. Na turniru je nastupilo 400 takmičara i 21 klub iz cijele Bosne i Hercegovine. Taekwondo klub „NUR“ na ovom prvenstvu je nastupio sa 19 takmičara od kojih se 18 okitilo medaljama osvojivši 7 zlatnih,8 srebrenih i 3 bronzane medalje. Zlatne medalje su osvojili :
1. Mirzet Delibašić
2. Šemsa Silajdžić
3. Sumeja Fejzić
4. Evelin Piljug
5. Emra Vehab
6. Merjema Fejzić
7. Ahmed Škulj

Srebrenim medaljama su se okitili:
1. Šejla Vehab
2. Emina Safundžija
3. Adna Berbić
4. Emra Helja
5. Sumeja Kevilj
6. Adnan Mašić
7. Ismir Kovač
8. Jusuf Fejzić

Bronzanim medaljama su se okitili:
1. Adnan Haračić
2. Anes Kovač
3. Faruk Čaluk

Na kraju prvenstva Ahmed Škulj je proglašen za najboljeg mlađeg kadeta  prvenstva BiH. Dok su pehar ponijele seniorke Taekwondo kluba “NUR” Kakanj u ukupnom poretku,osvojivši 3. mjesto.
Tri sudije iz Taekwondo kluba “NUR” Adnan Kozlo,Faris Heganović i Emina Silajdžić,sudili su na prvenstvu BiH te ocjenjeni sa najvećom ocjenom.
U narednom periodu klub očekuje međunarodni turnir “Bosna Open” koji će se održati 26.03.2016. u Visokom. Zatim polaganje učenićkih pojaseva,te pripreme za međunarodna takmičenja i evropsko seniorsko prvenstvo u Švicarskoj.

(Taekwondo “NUR”)

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar