Svjedok protiv inspektora za narkotike iz Banje Luke izvršio samoubistvo

Marko Ostojić (32) iz Čelinca, jedan od svjedoka Tužilaštva Republike Srpske u postupku protiv bivših inspektora za narkotike Centra javne bezbjednosti Banja Luka, optuženih za organizirani kriminal i trgovinu drogom, izvršio je samoubistvo.

Ostojić je pronađen mrtav u potkrovlju kuće u izgradnji u ulici Kralja Petra I Karađorđevića u Čelincu, a iza sebe je ostavio i oproštajno pismo. U Policijskoj upravi Banja Luka navode da je u prisustvu mrtvozornika obavljen uviđaj te da je konstatirano da nema tragova koji ukazuju na eventualno krivično djelo i da se radi o samoubistvu vješanjem.

Inspektori za narkotike bili su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, ali je presudu ukinuo Ustavni sud BiH da bi ih Vrhovni sud RS pustio na slobodu i očekuje ih ponovno suđenje.

Ostojić je u tom postupku svjedočio u februaru 2015. godine, kad je ispričao da su mu optuženi inspektori prilikom “ispitivanja” u PS Čelinac slomili ruku.

Tvrdio je da ga je tuklo više policijskih službenika, a čak su ga i nogom udarili u glavu. Od tada sa policijom, očigledno, nije bio u dobrim odnosima pa je u januaru prošle godine uhapšen zbog napada na policajce Dalibora K. i Damira S, kojima je i pištoljem prijetio.

U januaru ove godine, vještak psihijatrijske struke konstatirao je da Marko Ostojić, zbog psihičkog stanja, nije sposoban da prati suđenje pa je ročište odgođeno za juli ove godine.

Možda vam se svidi

Leave A Reply