SVJEDOK: BMW JE SIGURNO JURIO VIŠE OD 180 NA SAT Novi detalji najskupljeg sudara u Zagrebu

Kako doznajemo, BMW koji je velikom brzinom išao po Aveniji Dubrava vozio je Mihael Ćibarić (26), jedan od četvorice braće Ćibarić koji su prije godinu dana, nezadovoljni sporim “tretmanom” u KB-u Dubrava, napali administratora bolnice.

Zanimljivo je da je i drugi sudionik nesreće s kojim se Ćibarić sudario također dobro poznat policiji. Radi se o hotelijeru i menadžeru Robertu Paliću (51), koji je sjedio za upravljačem Audija RS 8, i protiv kojeg je USKOK prošle godine otvorio istragu da je šef skupine koja je, trgujući luksuznim vozilima, utajila porez. U nastalom metežu, jer su posvuda letjeli dijelovi slupanih automobila, krhotine su ozlijedile prolaznicu koja se spletom nesretnih okolnosti zatekla u neposrednoj blizini na stanici.

Ozljede
Rezime nesreće su tri ozlijeđene osobe koje su prevezene na sanaciju ozljeda u bolnicu. I dok je stariji vozač, kako doznajemo, zadobio teški potres mozga, mlađi je isto u teškom stanju jer mu je probijeno plućno krilo.

Svjedoci na poprištu užasa, šokirani viđenim prizorom, kao i onim što je uslijedilo kasnije, rekli su da su nakon sudara krhotine letjele na sve strane. Navodno je prvo BMW preletio cestu preko dijela zebre i zabio se u parkirana vozila u blizini.

Zagreb, 070319. Prometna nesreca na krizanju Avenije Dubrava i Kapucinske ulice dogodila se nesto prije 13 sati. Sudarili su se dva osobna vozila marke Audi i BMW, ima ozlijedjenih. Zbog nesrece na pola sata je bio obustavljen promet, policijski ocevid je u tijeku.
– Pravo je čudo da nema mrtvih. Zvučalo je kao detonacija kad su se auti sudarili i onda je jedan uletio na parkiralište i krenuo razmicati parkirane aute. Djevojka koju su pogodile krhotine počela je krvariti. Vjerujte, nastala je strka, a jedan vozač je odmah uspio izaći van, dok su drugom pomagali da izađe iz zgužvanog lima – komentirao je očevidac šokiran “brzinom kojom je BMW dojurio iz smjera okretišta u Dubravi prema Dupcu”. Drugi svjedok kaže da je bilo nemoguće izbjeći nalet na Audi koji je toga trenutka čekao na semaforu, a bio je u traci za skretanje u Kapucinsku.

– BMW je sigurno vozio više od 180 km/h. Inače, Aveniju Dubrava nesavjesni vozači koriste kao pistu, pogotovo noću kad je policije manje na cesti, ali i vozila. Neki kažu da su oba auta imala zeleno svjetlo na semaforu te da je brzonadolazećem BMW-u, Audi koji je skretao oduzeo prednost – kaže nam jedan stanar Avenije Dubrava.

Što je točno bilo i je li tko od sudionika nesreće bio pijan ili drogiran, utvrdit će se policijskim očevidom.

– Mojem klijentu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo – rekao nam je Ćibarićev odvjetnik Tihomir Mišić.

Kobno skretanje
Međutim, Palićev odvjetnik Gordan Preglej izjavio je da prema izjavama više svjedoka koji su se našli na licu mjesta proizlazi da je upravo njegov klijent počeo skretati ulijevo tek nakon što mu se upalilo zeleno svjetlo za smjer za skretanje.

– Stoga je jasno da je vozač BMW-a prošao kroz crveno svjetlo te da je vozio prebrzo – naglasio je Preglej.

Mihael Ćibarić osuđen je pravomoćno na devet mjeseci zatvora, koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro, a zbog tučnjave u KB-u Dubrava kada je teško pretučen administrator bolnice.

Robert Palić, pak, poznat je kao osoba koja je prije devet godina na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Dinama optužio kontroverznog istražitelja Uefe Robina Bokšića da je prevarant, a lani je protiv Palića USKOK otvorio istragu zbog utaje 4,9 milijuna kuna poreza,prenosi Jutarnji

Možda vam se svidi

Leave A Reply