Svi u selu je vole: Ima deset mjeseci, a teška je čak 18,5 kg

Aliya je preteška i prevelika za svoju dob. Roditelji se boje za njeno zdravlje. No siromašni su i ne mogu joj pružiti potrebnu pomoć. Starija kći im je preminula, piše Daily Mail.

Aliya Saleem iz Indije stara je deset mjeseci i teška 18,5 kilograma, odnosno kao dijete od šest godina.

Time je jedna od najteže djece u svijetu za svoju dob. Kad je rođena bila je teška četiri kilograma. S četiri mjeseca je počela strahovito dobivati na težini. Roditelji su zabrinuti za zdravlje svoje kćeri. Kažu da im je jedno dijete već umrlo u dobi od godine i pol. Također je bilo gigantskog rasta.

Majka Shabana Parveen (25) kaže kako djevojčici moraju kupovati novu odjeću svake dvije sedmice. Obitelj je siromašna i nemaju dovoljno novaca da bi kćeri pružili adekvatnu medicinsku pomoć, piše Daily Mail.

‘Liječnici u selu nam ne mogu reći od čega boluje’

– Dali smo sve od sebe no imamo dovoljno novaca samo da  Aliyju odvedemo u lokalnu bolnicu. Liječnici u selu nam ne mogu reći od čeka boluje. Odveli smo je i liječniku u Ranchi. Tamo su nam rekli da ju odvedemo u drugi grad, ali si to ne možemo priuštiti – kaže otac Mohammad Saleem (28). 

Problemi s hormonima?

Ipak uspjeli su nekako doći do bolnice u predgrađu New Delhija. Liječnik Krishan Chugh kaže kako je Aliya najteža beba svoje dobi koju je ikada vidio. Kaže da beba možda ima problema s hormonima.

– Ali moramo napraviti pretrage prije nego napravimo konačnu dijagnozu – rekao je Krishan Chugh.

Zarađuju veoma malo novca po danu: Sin se ne školuje

Prosječno dijete njezine dobi teži oko 8 kilograma. O djevojčici tijekom dana brine majka jer otac radi. Kaže da djevojčica po danu puno plače, a po noći se budi jer ne može normalno disati.  Obitelj ima i sina (5) Alija koji je normalne težine. Ali  ne ide u školu jer obitelj nema novaca. Otac, koji je krojač, zarađuje manje od naših 2KM dnevno. Starija kćer Simran je umrla, a imala je iste probleme kao i Aliya. Aliyju u selu svi vole, pogotovo djeca no rijetko ko je može dignuti, piše Daily Mail. 

Možda vam se svidi

Comments are closed.