Sve zbog pandemije: YouTube smanjuju kvalitetu videozapisa

Kako zbog pandemije koronavirusa više ljudi radi od kuće ili pak učetalije koristi internet servise, sam promet je neki put usporen pa su dva vodeća streaming servisa, YouTube i Netflix, smanjili kvalitetu videozapisa kako bi se smanjila zagušenost prometa na internetu.

“Obavezujemo se da ćemo sav promet u Evropskoj Uniji prebaciti na standardnu ​​kvalitetu”, objavili su iz YouTubea.

Evropski povjerenik za unutrašnje tržište Thierry Breton ranije je zatažio od streaming platformi da smanje kvalitetu videozapisa kako bi se internet promet i dalje mogao neometano koristiti. Nakon razgovora s izvršnim direktorom Alphabeta Sundarom Pichaijem i direktoricom YouTubea Susan Wojcicki dogovoreno je smanjenje kvalitete videozapisana Youtubeu u SD kvalitetu (480p), piše “24sata“.

Podsjetimo, prvi se ovom zahtjevu odazvao Netflix koji je u četvrtak započeo sa smanjivanjem kvalitete videozapisa. Također, iz Facebooka su također potvrdili u srijedu kako i njih pandemija korona virusa iscrpljuje do krajnjih granica, a izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je kako su porasti u korištenju stranica ogromni. Količina video poziva, kao i onih glasovnih, više je nego dvostruko premašio uobičajen nivo.

Možda vam se svidi

Leave A Reply