Sve utakmice LIGE 6 u subotu 21.03.2015. godine u 19,00 h

U utakmici posljednjeg 22 kola Prvenstva BiH (Liga 12) naša ekipa dočekuje desetoplasiranu ekipu Varde HE. Utakmica se igra u subotu 21.03.2015 godine sa početkom u 19,00 h. Zbog zauzetosti Arene u Zenici, utakmica između OKK Čelik i KK Bosna-Royal igra se u petak 20.03.2015 godine u 17,00 h. Ova utakmica je odobreno da se igra ranije iz prostog razloga što rezultat ove utakmice nema uticaj na plasman drugih ekipa. Ove dvije ekipe u međusobnom obračunu rješavaju ko će biti (11), a ko posljednja ekipa (12) na prvenstvenoj tablici. Sve ostale utakmice igraju se u subotu 21.03. u isto vrijeme sa početkom u 19,00 h.

Utakmicu  U Kaknju sude : Ivan Miličević, Tomislav Stapić, Vladimir Marić

Parovi posljednjeg 22 kola :

KK HEO : HKK ŠIROKI

KK MLADOST : OKK SPARS

KK GRAĐANSKI BOBAR : OKK SLOBODA

OKK ČELIK : KK BOSNA-ROYAL

HKK ZRINJSKI : KK SWISLION LEOTAR

KK KAKANJ : KK VARDA HE

Evo malo objašnjenja i kalkulacija za plasman Liga 6 i opstanak :

– Pobjeda ekipe Varda HE u Kaknju ostavlja ih u Ligi 12 bez obzira koja razlika. Poraz u Kaknju ekipu Varde šalje u niži rang.

– Pobjeda ekipe KK Heo nad HKK Široki sa bilo kojm razlikom, ostavlja ih u ligi. Ekipa Širokog sigurna u Ligi 6 bez obzira pobjeda ili poraz.

Da bih se naša ekipa KK Kakanj plasirala u Ligu 6, pored pobjede u Kaknju potrebno je da se desi jedna od ove tri varijante :

– Da ekipa KK Građanski u Bijeljini dobije ekipu OKK Sloboda ili

– Da ekipa HKK Široki dobije ekipu KK Heo u Bileći ili

– Da ekipa KK Swislion Leotar dobije ekipu Zrinjskog u Mostaru.

Bez obzira šta se dogodilo u posljednjem kolu, pozivamo sve navijaće i građane Kaknja da u subotu 21.03.  dođu dvoranu u 19,00 h da pozdravimo naše košarkaše i da im se zahvalimo na svim postignutim rezultatima i uspjesima koje su postigli u sezoni iza nas.

ULAZ NA UTAKMICU JE BESPLATAN

Možda vam se svidi

Comments are closed.