Sve isplanirali: Trojka koja je ugrozila sigurnost Aleksandra Vučića

Direktor SIPE Goran Zubac i Ministar MUP RS-a Dragan Lukač trebaju hitno podnijeti ostavke! Također se to odnosi i na Dragana Mektića, ministra Sigurnosti BiH i njegovog Direktora za koordinaciju policijskih tijela. Svjesno nisu obezbijedili dženazu, svjesno su dozvolili incident sa Vučićem da bi tako obezbijedili Dodiku, Ivaniću i Dačiću diplomatsku ofanzivu u kojem ovaj incident nazivaju napadom na Srbiju ili srpski narod.

Ova akcija je imala dva cilja: Da Vučiću obezbijedi status žrtve i da se skrene pažnja sa stvarnog razloga okupljanja u Potočarima, a to su dženaza žrtvama i 20 godina od genocida koji su počinili Vojska i Policija RS-a uz svesrdnu pomoć Srbijanskih fašista kao sto su Vučić, Nikolić i slični!

Piše: Muhamed Fazlagić, University of Louisville

Na komemoraciji za žrtve Srebrenice u Potočarima napadnut je Aleksandar Vučić i tako je naprasno prekinut njegovo sudjelovanje na obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici. Napadnut je nakon što je izašao s mjesta gdje se održavala komemoracija dok se uspinjao prema mjestu na groblju u Potočarima gdje su bili smješteni svi visoki dužnosnici.

Kako nam javlja urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović, Vučić je gađan kamenjem, kišobranima, bocama s vodom i cipelama, a tom je prilikom lakše ozlijeđen. Prije toga svaki put put kada je prolazio pokraj okupljenog mnoštva Vučiću su zviždali i vrijeđali ga.

Premijer Srbije tijekom napada je pogođen kamenom u glavu i razbijene su mu naočale. Jedna ga je osoba pokušala fizički izravno napasti. Klix.ba piše kako Vučić navodno ipak nije ozlijeđen, prema riječima predsjednika Islamske zajednice u Srebrenici Alije Tabakovića.

Navodno je razbijeno i nekoliko stakala na automobilima srpske delegacije, a policija BiH vrlo je promtno reagirala i uhitila osobu koja ga je pokušala fizički napasti. Jedna od članova osiguranja srbijanskog predsjednika pokušao je razvući kišobran kako bi zaštitio Vučića, ali je ovaj to odbio.

Vučića je njegovo osiguranje u velikoj brzini odvelo s groblja, od kuda se zaputio na hitnu sjednice srbijanske Vlade koja je održana zbog incidenta.

(dnevnik.hr)

Možda vam se svidi

Comments are closed.