Svako jutro popijete šoljicu, a niste svjesni koliko doprinosi vitkoj liniji

Put mršavljenja nikad nije lagan, te se ljudi na dijeti moraju odreći brojnih ukusnih jela i napitaka. Iako kafa nije jedan od najzdravijih napitaka, ona ipak posjeduje neke zdravstvene dobrobiti za koje mnogi od nas ne znaju. A jedna od njih je i ta da vam može pomoći u mršavljenju.

Puna je antioksidansa

Svi znamo koje su zdravstvene prednosti antioksidansa, a kafa ih je puna. Oni će vam pomoći da ubrzate metabolizam i da smanjite količinu masnog tkiva. Samo probajte izabrati organsku kafu, jer je zdravija i sadrži više antioksidansa.

Poboljšava vaše mentalne sposobnosti

Kad ste tromi teže donosite dobre odluke. Kafa može poboljšati vaše mentalno zdravlje i pomoći vam pri koncentraciji. Tako ćete se lakše koncentrirati na gubitak kilograma, kao i stvari koje će vam pomoći da dođete do cilja. Zdravije ćete se hraniti, raditi bolje i brže, te nećete imati potrebu za nezdravim grickalicama.

Diže vam energiju

Kafa je dobar izvor magnezija, koji pomaže u snižavanju razine šećera u krvi i borbi protiv dijabetesa tipa 2. Magnezij također smanjuje stres i umor, te povećava razinu energije, zahvaljujući čemu možete bolje i više vježbati, trošiti više energije i brže mršaviti.

Ubrzava metabolizam

Ne samo da će vam antioksidansi iz kafe ubrzati metabolizam, nego će i vitamin B učiniti čuda za njega. Zrna kafe su izvrstan izvor vitamina B6 i B3, koji uz ubrzavanje metabolizma smanjuju razinu stresa i rješavaju vas napetosti.

Smanjuje želju za slatkim

Svaki put kad poželite slatko, pokušajte popiti šoljicu kafe. Kafa sadrži hrom, važan mineral koji će smanjiti vašu razinu šećera u krvi i suspregnuti vaš apetit. Jedino pripazite da ne dodate šećer u kafu, jer on može povećati želju za slatkim i na kraju ga možete pojesti više nego što biste željeli.

Može poboljšati vaše vježbanje

Zbog visoke razine kofeina, koji će vam ubrzati puls, poboljšati vaše umijeće i motivirati vas da vježbate duže, jače i brže; bolje ćete vježbati, potrošiti više kalorija i izgubiti više kilograma.

Smanjuje razinu stresa

Stres može biti uzrok mršavljenja, ali i debljanja. A kafa može smanjiti razinu stresa, budući da sadrži zdrave sastojke i fitokemikalije koje pomažu u borbi protiv stresa koji može povećati razinu vašeg kortizola. Inače, povišene razine kortizola mogu uzrokovati skladištenje masnog tkiva te dovesti do pretilosti.

Dobar je izvor cinka

Iako nije jedan od najboljih izvora ovog bitnog minerala, i dalje ga sadrži u velikoj količini. Cink je inače ključan u proizvodnji testosterona, koji, kad ga tijelo proizvodi u potrebnoj količini, pomaže u razgradnji masnih stanica i mršavljenju. Dodatni plus je i to što sprječava starenje i pojavu različitih bolesti. (federalna.ba/magazin.hr)

Možda vam se svidi

Comments are closed.