Sutra u našoj zemlji oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove

 

SARAJEVO, 23, oktobra – Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim djelovima.

 

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Ivan Sedlo 15, Bugojno, Neum, Srebrenica i Zenica 18, Sarajevo, Sokolac i Stolac 19, Jajce, Livno, Mostar, Prijedor, Tuzla i Zvornik 20, Bihać, Bijeljina, Drvar, Sanski Most, Široki Brijeg i Trebinje 21, Doboj, Gradačac i Grude 22, Banja Luka 23 stupnja.

 

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima, kiša i pljuskovi se očekuju u sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. U Hercegovini kiša se očekuje poslije podne. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.

 

Stanje na cestama

 

Kraj radne sedmice donosi i pojačanu frekvenciju vozila, posebno na izlazima iz gradskih zona. Na svim putnim pravcima vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

 

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Lepenica-Tarčin zatvoreni su tuneli Vis, 25.novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

 

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo i Šešlije-Modriča..

 

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila će koristiti lokalnu obilaznicu, dok će vozila preko 7,5 tona koristiti alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

 

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

 

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BIH. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

 

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply