Sutra u Kaknju tradicionalno druženje nosilaca najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” ZDK: Program manifestacije

Kaknju je pripala čast da bude domaćin tradicionalnog druženja nosilaca najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” Zeničko-dobojskog kantona. Ova manifestacije će biti održana 6.aprila 2016.godine.

Programom su planirani sljedeći sadržaji:

9:00-10.00 sati, doček i okupljanje dobitnika najvećih ratnih priznanja (foaje Doma kulture Kakanj);

10:00 sati, svečani defile dobitnika najvećih ratnih priznanja i gostiju kroz gradsku jezgru Kaknja do Gradskog spomen-parka;

10:30 sati, Polaganje cvijeća na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. i Spomen-obilježje palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945 (Gradski spomen-park);

11:30 sati, svečana akademija (velika sala Doma kulture Kakanj;

– po završetku akademije obilazak Muzeja Kaknja sa fokusom na stalnu postavku “Kakanj u periodu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995″.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra i predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” općine Kakanj Eniz Ćurić  su naglasili da je Kakanj sa zadovoljstvom prihvatio organizaciju ovog tradicionalnog druženja, te da će učiniti sve da organizacija ovog događaja bude na vrhunskom nivou, da bude dostojanstvena, veličanstvena i u skladu sa ugledom i zaslugama dobitnika najvećih ratnih priznanja.

Ovaj događaj je uvršten i u zvanični Program obilježavanja 8.aprila-Dana oslobođenja Kaknja i 15.aprila-Dana općine Kakanj i Dana Armije R BiH.

(Press Općine Kakanj)

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar