Sušiću treba jači test, Bešić najbliži prvoj postavi

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić se treba nadati da će Meksiko biti pravi test za Zmajeve, imajući u vidu da pobjeda protiv slabe druge postave Obale Slonovače još nije riješila sve dileme oko sastava, navodi se u analizi britanskog „Guardiana“, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

BiH večeras protiv Meksika u Čikagu igra posljednju pripremnu utakmicu uoči svog prvog učešća na Mundijalu, a pobjeda naše selekcije od 2:1 protiv afričke selekcije izazvala je pažnju i analitičara na Otoku. Tako Guardian detaljno analizira utakmicu i igru naše selekcije.

Osim kritika upućenih na račun Obale Slonovače i njihove slabe igre, Britanci kažu kako će Sušić teško na Mundijalu naići na „otvorena vrata“ kao na toj utakmici.

– Možda je Sušić sada bliže rješavanju jedne od najvećih dilema u sastavu. Muhamed Bešić se nametnuo kao prvi izbor za poziciju zadnjeg veznog ispred Harisa Medunjanina. Obzirom na napadački osjećaj bh. veznog reda, ta je pozicija veoma važna. Medunjanin ju je obavljao, ali nije unosio neophodni osjećaj sigurnosti – naveo je komentar Guardiana.

Osim toga, pitanje drugog štopera uz neizostavnog Emira Spahića, bez kojeg, kako navode, BiH jednostavno ne može, još uvijek je neriješena dilema. Ognjen Vranješ je, navodi Guardian, prvi izbor ukoliko Ermin Bičakčić ne bude u potpunosti spreman.

Komentator je pohvalio izbor Sušića da na krila postavi mlade i brze napadače Edina Višću i Izeta Hajrovića, ali je upozorio da takva postavka izbacuje Vedada Ibiševića iz prve postave, prenosi Patria.

– To je vjerovatno opcija za utakmicu protiv Argentine, a sa Sejadom Salihovićem i Senadom Lulićem, Sušić ima više opcija i lako može formaciju vratiti u klasičnu postavku 4-4-2 – istaknuto je.

Možda vam se svidi

Comments are closed.