Sušić: Džeko je naš Messi

Uoči ključne utakmice Svjetskog prvenstva za BiH, selektor Sušić vjeruje da njegov napadač može napraviti razliku.

Pred reprezentacijom BiH ključna je utakmica na Svjetskom prvenstvu protiv Nigeriji na Areni Pantanal u Cuiabi, a najvažnija vijest za  Safeta Sušića je da su posljednji trening odradili Emir Spahić i Sejad Salihović.

I dok će Spahić vjerojatno početi, Salihović će priliku čekati s klupe.

A nakon trening selektor je izašao pred novinare kojima je otkrio da se vjeruje da će Džeko biti ključna figura u pobjedi protiv ‘orlova’.

“Džeko je za nas važan kao Ronaldo za Portugal, Neymar za Brazil ili Messi za Argentinu”, rekao je Sušić te se osvrnuo na to hoće li igrati s jednim ili dva napadača.

“Čak i kad igramo s jednim tipičnim napadačem, mi nikad ne igramo samo s jednim. U veznom redu imamo igrače koji teže igri naprijed, a i krila su nam često u napadu. U svakoj situaciji imamo pet ili šest igrača naprijed.”

U prvom kolu Zmajevi su izgubili 2:1, a u slučaju novog poraza mogu početi pakirati kofere za povratak kući.

“Imamo cilj proći dalje, a ne samo to pokušati. Ja to očekujem. Nakon Argentine najbolja smo momčad naše skupine.”

“U najgorem smo položaju od svih momčadi u skupini. Ako izgubimo, možemo spakirati torbe i otići kući. Ostali imaju šansu za prolaz. Svjesni smo važnosti utakmice.”

“Uvjeren sam da nismo još vidjeli najbolje od ove momčadi. Njegujemo napadački nogomet i želimo pobijediti”, zaključio je Sušić.

Možda vam se svidi

Comments are closed.