Supruga otela djecu i pobjegla u Islamsku državu

Neimenovana majka (32) iz Holandije, čečenskog porijekla, otela je svoje dvoje djece iz kuće u Maastrichtu u Holandiji te otišla u pakleno leglo Islamske države u Siriji – Rakku. Otac djece i suprug već mjesecima pokušava doznati što mu je s djecom.

Suprug žene koja je otela njihovu djecu i odlučila se pridružiti džihadistima u Siriji, još je od ranije sumnjao u njezine namjere i prijavio je policiji ujesen 2014. godine. No, ona je policiju uspjela uvjeriti da nema nikakvu namjeru otputovati u Siriju.

Ubrzo nakon saslušanja u policiji, pobjegla je iz Holandije i objavila status na Facebooku kako se nalazi u Rakki u Siriji. Od tada joj se gubi svaki trag.

Otac dvoje otete djece, 7-godišnjeg dječaka i 8-godišnje djevojčice, rekao je da su odvedena bez njegovog pristanka. Njegova supruga ima još dvoje djece, za koju se vjeruje da se nalaze kod rodbine, a koju je majka predala rođacima prije nego li je pobjegla za Siriju, prenosi Daily Mail.

Iz Holandije je pobjegla prošlog oktobra, a istog je mjeseca stigla i u Rakku. Holandske vlasti ističu kako ne mogu ni na koji način utvrditi jesu li majka i dvoje djece još uvijek dobro ili ne, prenosi Dnevnik.hr.

Možda vam se svidi

Comments are closed.