Suprug Smiljane Srnec nije htio svjedočiti na sudu

Suđenje je nastavljeno čitanjem isprava iz spisa o očevidu i pretrazi porodične kuće u Palovcu od 16. februara, kada je pronađeno tijelo žrtve u zamrzivaču.

Suđenje je nastavljeno čitanjem isprava iz spisa o očevidu i pretrazi porodične kuće u Palovcu od 16. februara, kada je pronađeno tijelo žrtve u zamrzivaču.

Sudac Tomislav Brđanović pročitao je presudu Općinskog suda u Čakovcu iz 2016. kojom je Smiljana Srnec osuđena na zatvorsku kaznu od četiri mjeseca, uvjetno na godinu dana zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Advokat optužene Krešimir Golubić skrenuo je pažnju na fotografiju s obdukcije na kojoj se vidi sijeda vlas ili dlaka koja nije konstatirana niti istražena.

Zamjenica županijske državne odvjetnice Irma Bagarić kazala je da optužba nema daljnjih dokaznih prijedloga. Golubić je predložio pozivanje petero svjedoka radi davanja iskaza o Jasmininom boravku u Zagrebu za vrijeme studija, kao i pokus kojim bi se utvrdilo kako se otisak prsta optužene našao na crnoj vreći u kojoj je bilo zamotano tijelo žrtve. Optužba smatra da su ti prijedlozi obrane irelevantni s namjerom odugovlačenja, jer su vještaci o tome već dali svoje iskaze.

Sudsko vijeće potom je odlučilo odbiti prijedloge obrane, na što je advokat Golubić uputio prigovor, a sucu je odgovorio kako još nije spreman na iznošenje obrane te je zatražio još vremena za pripremu.

Suđenje Smiljani Srnec nastavlja se 17. decembra.

Optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977. godine, ubila u ljeto 2000. s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu, nanijevši joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je umrla, te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač. Jasminin nestanak prijavljen je 2005., a međimurska policija je 16. februara ove godine zaprimila dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u porodičnoj kući Dominićevih, pronađen leš tada nepoznate osobe.

Možda vam se svidi

Leave A Reply