Suljagić: Imamo nove zahtjeve

Demokratska fronta neće biti kočničar niti će blokirati uspostavu manjinske vlade SDA-HDZBIH ili bilo koju drugu koaliciju koj bi formirala Vladu Federacije BiH, jer građani ove zemlje ne smiju biti kolateralna šteta niti trpjeti to što stranke ne mogu da se dogovore, kaže za Patriu član Predsjedništva Demokratske fronte Emir Suljagić.

Suljagić dodaje da od jučer, kada se prekinuti pregovori formalno ne postoje nikakve prepreke da se formira Vlada FBiH bez DF-a.

– Ukoliko SDA odluči da ponovo sjednemo za pregovarački sto, onda krećemo ispočetka. Sve dosadašnje kompromisne ponude koje smo nudili zaboravljamo, i izlazimo sa novim zahtjevima, navodi Suljagić.

Što se tiče Vijeća ministara BiH, DF je čvrsto opredjeljen da ostane u njemu, i da ovog trenutka ukoliko ih mandatar Denis Zvizdić pozove na konsultacije oni imaju spremna imena svojih kandidata.

– Ostajemo u Vijeću ministara, a što se nas tiče Vlada FBiH može biti formirana i bez nas. Imat će našu podršku u Parlamentu FBiH i sve što je u interesu građana mi ćemo podržati, ističe Suljagić.

Možda vam se svidi

Comments are closed.