Suđenje Smiljani koja je ubila sestru: Vještaku pozlilo od slika tijela čuvanog 19 godina u zamrzivaču

0

Na županijskom sudu u Varaždinu (Hrvatska) u 10 sati se nastavilo suđenje Smiljani Srnec optuženoj da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, a da je njeno tijelo 19 godina držala u zamrzivaču u porodičnoj kući u Palovcu.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U daljnjem toku suđenja, 14. novembra, iskaz bi trebalo da daju i policijski službenici PU međimurske koji su ispitani i tokom istrage.

Suđenje počelo u oktobru

Srnec je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest međusobno nezavisnih, jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom koji nije pronađen.

Sestra Smiljane Srnec, nestala 2000. godine, pronađena je u porodičnom domu skoro 20 godina kasnije. Njen nestanak zvanično je prijavljen tek 16. avgusta 2005.

Međimurska policija je 16. februara ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec koja je uhapšena istoga dana.

Vrhovni je sud prije sedam dana odbio žalbu optužene Smiljane Srnec protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o produženju istražnog zatvora.

Time je postalo pravomoćno rješenje prvostepenog suda kojim je optuženici, u toku postupka nakon podignute optužnice zbog kaznenog djela ubistva iz članka 110. Kaznenog zakona, produžen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, piše “HRT“.