Sudarili se turski i talijanski brod, više nestalih

Turski trgovački brod Gökbel i beliški Lady Aziza, oba namijenjena generalnom teretu, sudarili su se u nedjelju oko 9.30 sati oko milju ispred kanala kojim se ulazi u luku u Ravenni, dok je vidljivost bila bitno smanjena zbog snijega i magle nad morem.

Turčin, registriran u Istanbulu, upravo je bio napustio Ravennu kamo je prispio iz Brindisija, dok je Lady Aziza doplovila iz Tripolija i kanila uploviti u kanal.

Gökbel, sagrađen 2008, od 2126 tona bruto i dugačak 87 metara, potonuo je ubrzo nakon sudara, a posada je završila u moru. Od 11 članova njegove posade petorica se vode kao nestali (od kojih su dvojica još bili živi i na površini kad im se približila Obalna straža, ali ih nije stigla pravodobno izvući iz mrzlog mora), jedan je umro od pothlađenosti odmah nakon spašavanja, a petorica su spašeni.

Dok je trajala operacija spašavanja maglu je rastjerala bura s naših strana, koja je otežala vađenje brodolomaca iz mora.

Iako starija, sagrađena još 1991, Lady Aziza je nešto dulja (za 10 dužnih metara) i gotovo dvostruko veća (3828 tona bruto), pa je opstala na površini.

Izvor:24sata.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.