Suarez se vraća kući: FIFA odredila drastičnu kaznu za "Hanibala"!

Fifa nije imala milosti prema Suarezu, a kazna je rigorozna jer su u obzir uzete i otegotne okolnosti, a to je činjenica da mu je ovo već treći put u karijeri da je ugrizao protivničkog igrača

Za Urugvajca Luisa Suareza Svjetsko prvenstvo u Brazilu završeno je. Na utakmici protiv Italije ugrizao je Giorgija Chiellinija i zbog toga je dobio devet utakmica suspenzije za urugvajsku reprezentaciju i četiri mjeseca zabrane igranja profesionalnog nogometa.

Fifa nije imala milosti prema Suarezu, a kazna je rigorozna jer su u obzir uzete i otegotne okolnosti, a to je činjenica da mu je ovo već treći put u karijeri da je ugrizao protivničkog igrača! Za vrijeme igranja u Ajaxu 2010. godine ugrizao je igrača PSV-a Otmana Bakkala te je dobio zabranu igranja u sedam utakmica, a igrajući za Liverpool u utakmici protiv Chelseaja ugrizao je srpskog nogometaša Branislava Ivanovića, zbog čega je suspendiran na deset utakmica. Očito mu prošle kazne nisu bile dovoljne, iz njih ništa nije naučio!

Podsjetimo, u odlučujućoj utakmici za prolaz u osminu finala Suarez je ugrizao Chiellinija, a kasnije se branio kako je samo došlo do sudara. Ipak, otisak na ramenu talijanskog nogometaša bio je ključni dokaz da nije bila riječ samo o sudaru. Sudac incident nije vidio i nije isključio Suareza, ali je zato naknadno kažnjen.

– Ugrizao je Chiellinija? Ne. Fotografije i video ništa ne pokazuju. Vidi se da su blizu, ali ništa više od toga, rekao je kapetan Urugvaja Diego Lugano, ali Fifa nije nasjela na njihove priče.

Urugvajci će tako u nastavku natjecanja biti lišeni pomoći njihova najboljeg igrača.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=K-lp_BN1SjE[/youtube]

večernji list

 

Avaz.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.