Stvari u braku koje ne smijete dozvoliti ni sebi ni partneru

Parovi koji imaju prilično uspješne veze izbjegavaju sve što bi moglo narušiti njihovu idilu. Posebno je to slučaj u braku, zajednici u kojoj ne smijete dozvoliti neke stvari ako želite da funkcioniše.

Pročitajte koje su to stvari koje ne trebate dozvoliti:

Netrpeljivost u emocijama

Neki od nas, bilo zbog svoje prirode ili načina odgoja nisu veliki ljubitelji iskazivanja osjećaja i često vrše pritisak na svoje partnere da se i oni suzdrže od izljeva emocija. U vezi s takvom osobom stalno osjećate krivicu ako pokazujete osjećaje, naročito negativne – od vas se očekuje da uvijek budete dobro raspoloženi. Partneri takvih osoba se obično guše u emocijama koja ne mogu pokazati i to ih na duži rok užasno izjeda.

Neslane šale

Ako vaše šale nisu smiješne vašem partneru, onda mu upornim insistiranjem na takvom humoru šaljete poruku da ga ne razumijete i ne poštujete. Zadirkivanje koje vrijeđa i prelazi partnerovu granicu treba prestati jer dobre namjere nisu izgovor ako donose sa sobom negativne posljedice.

Hronična nepouzdanost

Vaš partner nije zlonamjeran i manipulativan – jednostavno je nemaran i neorganizovan. Zaboravi platiti račune ili se ne sjeti vašeg dogovora za večeru. Zbog toga ste stalno u neizvjesnosti i to uništava vaš odnos. Ne dobijate podršku koju vam brak treba pružiti i to hronično ugrožava vaš odnos. (azra.ba)

Možda vam se svidi

Leave A Reply