Stvari su otišle predaleko: Khabib postavio ultimatum UFC-u, inače raskida ugovor

Ruski borac Khabib Nurmagomedov poslao je oštru poruku organizaciji UFC-a povodom eventualne kazne za člana tima, Zubairu Tukhugova.

Zbog nereda koji su napravljeni obostrano, kažnjen je Tukhugov, član tima i borac, a njegova predstojeća borba je otkazana. Stvari su otišle toliko daleko, da je Khabib odlučio raskinuti ugovor sa UFC-om ukoliko se kazna ne otkaže. Prenosimo vam tekst u cijelosti:

“Želim postaviti nekoliko pitanja UFC-u. Zašto nije kažnjen niko iz njihovog tima, kada su napali autobus i povrijedili nekoliko ljudi. Mogli su tu nekoga ubiti, a zašto niko ništa ne govori o vrijeđanju moje domovine, religije, nacije i porodice?

Zašto ste kaznili moj tim, kada su se tukla oba. Ako kažete da sam ja počeo, ne slažem se, ja sam završio ono što su oni počeli.

U svakom slučaju, kaznite mene, a Zubaira Tukhugov nema ništa sa tim. Ako mislite da neću ništa govoriti, prevarili ste se. Odgodili ste njegovu borbu jer je udario Conora, ali ste zaboravili da je Irac prvo udario mog drugog brata i to možete vidjeti na video snimku.

Ukoliko odlučite da ga kaznite, trebali biste znati da gubite i mene. Mi ne odustajemo za svoju braću u Rusiji, i ja ću ići do kraja za brata. Ako i dalje želite da ga kaznite, nemojte zaboraviti da mi pošaljete raskid ugovora, ili ću ga sam raskinuti.

I još jedna stvar! Možete zadržati moj novac koji mi dugujete. Preokupirani ste time, nadam se da vam neće zapasti u grlu. Mi smo odbranili svoju čast i to je najbitnija stvar. Idemo do kraja”, poručio je Nurmagomedov.

(Izvor: SCSport)

Možda vam se svidi

avatar