Studentica otkrila skandalozan propust u osiguranju Baracka Obame

Između 20 i 30 vozila učestvuje u pratnji predsjednika, a iz bezbjednosnih razloga oni se kreću velikom brzinom bez zaustavljanja dok ne stignu na odredište

Jedna 24-godišnja studentica iz Kalifornije je otkrila kako je bez ikakvog iskustva i bez ijednog dana obuke primljena da kao volonter bude vozač jednog od automobila iz pratnje američkog predsjednika.

Između 20 i 30 vozila učestvuje u pratnji predsjednika, a iz bezbjednosnih razloga oni se kreću velikom brzinom bez zaustavljanja dok ne stignu na odredište.

Sa predsjednikom putuje obezbjeđenje, razne bezbjednosne službe, osobe za komunikaciju, medicinska pratnja, ali i novinari.natalie1234

Ovaj skandalozni propust u obezbjeđenju američkog predsjednika otkrila je Natalie Tyson kada je na Facebooku postavila fotografije sa vozilom koje je njoj dodijeljeno uz propratne komentare tipa:

“Zašto bi meni neko povjerio kombi pun novinara i fotoreportera”.natalie tyson

Tysonova je za “New York Times” ispričala kako ju je nedjelju dana prije nego što je Barack Obama posjetio San Francisko, jedan prijatelj koji radi u Bijeloj kući pitao da li bi željela da bude vozač u pratnji predsjednika.

– Rekla sam mu da nikad u životu nisam vozila kombi. Ali sam mu također naglasila da imam vozačku dozvolu, da nikad nisam osuđivana, kao i da sam spremna da preuzmem tu odgovornost. Pohvalila sam sebe, baš kao što svi to uvijek radimo na razgovoru za posao – rekla je Natalie.natalie tyson2

Nedjelju dana kasnije on je bila za volanom kombija koji je vozio novinare.

Stručnjak za bezbjednost u penziji, Dan Emmett, iskomentarisao je slučaj rekavši da je nedopustivo da osoba bez iskustva učestvuje u pratnji predsjednika, a najgora svar je ta što nije obučena kako da djeluje u vanrednim situacijama.

– Ukoliko se dogodi nepredviđena situacija, a ne odreaguje se pravilno, može da ugrozi bezbjednost predsjednika i cijele kolone.

24-godišnja studentkinja je izjavila da prije nego što je dobila ključeve od kombija imala kratak kurs o tome kako treba da se ponaša u vanrednim situacijama, a on je glasio – radi isto što i vozilo ispred tebe.

 

Kakanj-x/Fokus.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.