STROGO ČUVANA TAJNA: Teroristi ISIS-a pogubljenja snimali u Americi

Grupa ruskih hakera pod nazivom Sajber Berkut je objavila snimak koji prikazuje izrežirano obezglavljivanje zatočenika od strane borca ISIS-a.

Snimak je preuzet tokom jedne hakerske akcije sa elektronskog uređaja jednog od zaposlenih kod američkog senatora Džona Mekejna.

Izgleda da je lažno pogubljenje snimljeno u filmskom studiju i prikazuje “zatvorenika” (koga igra glumac) koji prolazi kroz “pogubljenje” pred filmskim kamerama.

isis isil67Drugi glumac je odeven kao dželat Islamske države i on stavlja nož na grlo zatvorenika i oponaša pokrete presecanja grla zatvorenika.

Setimo se samo da su od avgusta 2014. godine teroristi Islamske države objavili brojne snimke pogubljenja. Njihove žrtve su čudnovato mirne, izgovorile su svoje poslednje reči i umrle u rukama terorista. Mnogi korisnici interneta koji su videli ove snimke smatraju da su isti namešteni, pre svega zbog reakcija žrtava i kvaliteta snimaka.

Amerikanci su u više navrata optuženi da su pravili ove snimke za pripadnike Islamske države. S tim u vezi, studentkinja sa Univerziteta u Nevadi Ivi Zidrih je poručila Džebu Bušu da je njegov brat, bivši predsednik SAD-a Džordž Buš, stvorio organizaciju ISIS.

Webtribune.rs

Možda vam se svidi

Comments are closed.