Strava u Doboju: Ubila dvoje tek rođene unučadi i nagovorila kćerku da uguši i treće?!

Dobojska policija uhapsila je četiri osobe sa područja Doboja, zbog sumnje da su počinile krivično djelo teško ubistvo i obljubu nemoćnog lica. Kako nezvanično saznajemo, privedeni su Vojkana B, Žarko C, Vid J. i Rade B.

Svi uhapšeni sprovedeni u dobojsko Tužilaštvo na ispitivanje, dok je oštećena Sanja B, koja je duševno nerazvijena, pod nadzorom policije.

Ubistvo djeteta pri porodu

Protiv nje će biti podnesena prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo djeteta pri porodu.
Nezvanično saznajemo, Vojkana B. je osumnjičena je da je ubila dvoje unučadi koje je rodila njena kćerka Sanja sa različitim muškarcima. Sanja je navodno ubila treće dijete, ali uz nagovor majke.

Vid J. se tereti da je u decembru 2010. godine sa Sanjom imao spolni odnos u porodičnoj kući u kojoj ona stanuje sa roditeljima i maloljetnim bratom, a Žarko C. je osumnjičen da je dvije godine poslije, dok je Sanja brata vodila u školu, iskoristio njenu duševnu nerazvijenost te imao spolni odnos s njom iz kojeg se rodilo dijete.
Rade B, koji je rođak oštećene, osumnjičen da je iskorištivši nedovoljnu razvijenost Sanje, sa njom stupio u polni odnos nakon čega je ona ostala u drugom stanju.

Priznanje

Sanjina majka Vojkana se tereti da je u septembru 2011. godine, nakon što je u porodičnoj kući pomogla kćerki pri porođaju, ubila djete čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini kuće. Prethodno je dijete zamotala u čaršaf, a zatim ga je stavila u vreću i bacila. Vojkana B. je osumnjičena i da je u julu 2013. ubila tek rođeno unuče, a nakon što je u  štali pomagla kćerki pri porođaju. Poslije je, navodno, Sanju nagovorila da po istom pricipu, kako je to ona radila, postupi sa trećim unučetom, odnosno Sanjinim djetetom.
Navodno su sva djeca ugušena, ali će to otkriti istraga.
Tokom saslušanja u policiji, Vojkana B. je priznala da je ubila djecu, te je policajce odvela na mjesto gdje ih je zakopala.(Oslobodjenje.ba)

Možda vam se svidi

Leave A Reply