STRAŠNA ISPOVIJEST SVJEDOKA MASAKRA – “Ranjeni su molili za svoje živote, a napadač je rekao: J****i muslimani, sve ćemo vas pobiti danas”

Više puta je pokušavao da pozove policiju dok se iza zatvorenih vrata čula strahovita pucnjava, ali nije uspio da ih dobije. Zato je pozvao Hitnu pomoć.

“Ovdje je u toku veliki masakr, molim vas pošaljite pomoć i pozovite policiju jer pucaju bez prestanka” rekao je Alsaleh.

On je čuo napadača kako kaže: “J****i muslimani, sve ćemo vas pobiti danas”. Čuo je i ranjene kako mole za svoje živote.

Pomoć je stigla poslije 20 minuta. Izveli su Alsaleha sa rukama iza glave, a dok je prolazio vidio je nekoliko beživotnih tijela, uključujući žene i jdecu.

Alsaleh kaže da su napadači “gori od terorista”.

“Oni su hladnokrvne ubice”, rekao je on.

Inače, Alsaleh se na Novi Zeland doselio 1996. godine iz Palestinske uprave misleći da je našao bezbjedno mjesto za život.

Zahvalio je komšijama za svu pomoć i rekao da je “narod Novo Zelanda dobra”.

Drugi svjedok, Jordanac, rekao je da je bio u džamiji kad je došlo do napada. Kaže da je znao mnoge od stradalih, a jedan ubijeni muškarac je bio Sirijac koji je stigao u Krajstčerč prije 6 meseci sa ženom i troje djece.

“Čuo sam četiri eksplozije, pomislio sam da je vatromet, jer na Novom Zelandu nema ovakvih stvari”, rekao je, piše “Kurir“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply