Strašan prizor zatekao radnika u Kaknju: Običan dan na poslu pretvorio se u dramu

Iz perspektive običnog građanina, jedan dan radnika koji rade na odvozu otpada je rutinski, da to i nije uvijek tako pokazuje ovaj slučaj.

Radnici J.P. Vodokom Kakanj koji rade na odvozu otpada ,koji stanovništvo određenog dana u sedmici skladište u blizini ceste kojom prolazi specijalizirani kamion za otpad, zatekli su strašan prizor u srijedu ujutro.

Naime, prilikom pražnjenja jednog od kontejnera jedan od uposlenika Vodokoma u kamionu je uočio minobacačku osvjetljavajuću minu M-67.

Nadležne službe po prijavi uputile su se na lice mjesta kako bi osigurali teren gdje se nalazi kamion.

Kao što to obično biva u ovakvim situacijama, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) po ko zna koji put pokazala je stručnost u ovakvim situacijama te su u vrlo kratkom vremenskom periodu uklonili eksplozivno sredstvo, piše Hayat.ba.

– Prilikom pražnjenja kontejnera u specijalno teretno vozilo komunalne firme na području općine Kakanj uočeno je eksplozivno sredstvo od strane uposlenika J.P. Vodokom d.o.o. Kakanj. Hitnom intervencijom tima FUCZ za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) Sarajevo koji su izašli na lice mjesta, izvršili su uklanjanje pronađenog eksplozivnog sredstava. Radi se o minobacačkoj osvjetljavajućoj mini M-67, spriječen je mogući tragičan ishod – saopćeno je iz FUCZ-a.

Građani Kaknja se s pravom pitaju ko je čovjek koji je bio spreman učiniti nešto ovakvo. Da je kojim slučajem došlo do eksplozije sigurno bi jedna porodica ostala bez oca, brata, prijatelja…

Možda vam se svidi

Leave A Reply