Stotinu kadeta MUP-a ZDK položilo svečanu zakletvu

Danas, 12.06.2017. godine, sa početkom u 11,00 sati, na atletskom stadionu u Zenici je  upriličeno svečano polaganje zakletve stotinu kadeta, 30. generacije, kojim se, nakon uspješno završene obuke na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, dodjeljuje čin „policajac“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Nakon polaganje zakletve, kadeti su potpisali izjave o polaganju zakletve i ugovore o radu. Svečanost je održana u prisustvu roditelja i rodbine a prisutnim su se obratili premijer Miralem Galijašević, ministar Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut.

U svom obraćanju policijski komesar Semir Šut je naglasio da je profesionalno postupanje i djelovanje policijskih službenika zaista jedna stalna borba i da će obavljati jedan od najčasnijih, ali sigurno i najtežih i najopasnijih poslova, a to je očuvanje lične i imovinske sigurnosti građana. Takođe im je zaželio puno sreće, napredovanja u službi i dobrih rezultata, uz napomenu, da prvenstveno trebaju biti dobri ljudi, roditelji i sve ono što njihove porodice, radne kolege i zajednica očekuju od njih.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikola Arsenić je u svom obraćanju kadetima čestitao na završetku obuke i stečenim vještinama, ukazao na specifičnost i težinu policijskih poslova, te izrazio uvjerenje da će njihov budući rad biti pun uspjeha i dobrih  rezultata.

Prije samog čina polaganja zakletve kadetima se obratio i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, koji je policijskim službenicima čestitao na položenoj zakletvi i preuzimanju dužnosti, te izrazio nadu da će nove snage Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uspješno odgovoriti na složene zahtjeve policijskog posla, te uz svoje kolege koji postižu zavidne rezultate, spremno odgovoriti na sve zadatke koji se pred njih postavljaju i sigurnosne rizike sa kojim će se u svom radu susretati.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar