Stojanović: Ako igra fudbal, Kosovo postoji – FIFA je starija i važnija od UN-a

Ako Kosovo igra fudbal, Kosovo postoji, izjavio je reditelj Gorčin Stojanović i dodao da je FIFA veća, važnija i starija od Ujedinjenih nacija, a pritom je “blago mafijaške provenijencije”.

Stojanović je istakao i da je Kosovo zamalo ušlo na Evropsko prvenstvo u fudbalu, a kako je ocijenio, prije ili kasnije će ući.

“To nije nikakva šala, ja vam ozbiljno govorim, to nije ništa smješno”, pojašnjava Stojanović i dodaje da bi članstvo u UN eventualno bila stvar prestiža, a članstvo u FIFA-i je stvar novca.

“Kaže se lažna država Kosovo, a ja kažem lažna tema Kosvo”, konstatuje Stojanović i dodaje da u tom kontekstu ni pitanje sporazum ili zamrznuti konflikt nije tema, niti dilema.

“Kosovo je država i više nikada neće biti u teritorijalnom sasatavu Srbije, osim ako ne dođe do nekog velikog svjetskog rata, pa će se desiti i neko veliko prekomponovanje”, smatra Stojanović.

Zbog toga i ne vidi šanse za kompromis.

“Ako je neko proglasio nezavisnost koju je priznalo tri od pet najvećih sila na svijetu, a nije ga priznao Nauru, tu nema kompromisa. Kompromis je moguć samo ako dođe sa kosovske strane, a odatle neće doći”, izričit je Stojanović.

On je mišljenja i da razgraničenje ne postoji kao opcija i tu ideju vidi kao izmišljotinu lokalnih političara, koju “tu i tamo gurne neki beznačajni američki zvaničnik”.

Reditelj smatra da nikome ne odgovaraju ni dijalog ni međunarodna konferencija i da je to pitanje izlišno.

Možda vam se svidi

Leave A Reply