Stižu minusi i snijeg: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u prvim danima 2019. godine

Visina snježnog pokrivača za nedjelju i ponedjeljak je do 30 centimetara. Bez snijega na krajnjem sjeveru i jugu zemlje.

Padavine se danas u Bosni očekuju u drugoj polovini dana, javljaju meteorolozi. U nizinama kiša, a snijeg iznad 800 metara nadmorske visine. U noći na ponedjeljak granica snijega će se pomjeriti do 500 metara nadmorske visine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -4 i 4, a najviša dnevna između 1 i 9 Celzija.

U ponedjeljak u Bosni oblačno sa snijegom ili susnježicom. Na sjeveru Bosne slaba kiša. Glavnina padavina prije podne. U drugoj polovini dana postupno slabljenje i prestanak padavina. U Hercegovini prije podne razvedravanje. Temperatura zraka između -2 i 4 stepena. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između -3 i 2 stepena, a najviša dnevna između 5 i 9 Celzijevih stepeni. Na sjeveru i istoku Hercegovine najviša dnevna temperatura zraka do 2 Celzijeva stepena.

Ilustracija

Visina snježnog pokrivača za nedjelju i ponedjeljak je do 30 centimetara. Bez snijega na krajnjem sjeveru i jugu zemlje.

U utorak u Bosni će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. U Hercegovini vedro. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i 3, a najviša dnevna od -1 do 8 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa sjevera. U Bosni sa snijegom ili susnježicom, na sjeveru Bosne sa kišom. Slab snijeg ili susnježica na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i 3,a najviša dnevna od -1 do 9 stepeni.

Možda vam se svidi

Leave A Reply