Stižu minusi, brojni građani u problemima: Platili pelet, a isporuku uzalud čekaju mjesecima

Kako bi pokušali riješili ovaj problem i dobiti ono što su platili, prevareni građani napravili su i grupu na Facebooku, gdje dijele svoja negativna iskustva

Desetine bh. građana već mjesecima uzalud čekaju isporuku peleta koji su naručili iz firme „FL Wood“ iz Foče. Neki od njih obratili su se našoj redakciji navodeći da su pelet uredno platili, za šta imaju i račune, ali ga još nisu dobili, dok ih iz fočanske firme uporno uvjeravaju da neće biti prevareni i da će ovaj energent biti isporučen, ali ne znaju kada, piše Avaz.ba.

– Pelet smo uplatili još u aprilu. Kada im je suprug dao novac, kazali su nam da će isporuka biti do kraja septembra. Ali, peleta još nema. Stalno ih zivkamo, a oni nam govore da će isporuka biti u petak, pa u ponedjeljak… Na kraju su nam priznali da je firma u krizi, jer navodno imaju neki kvar – rekla nam je Dženita Avdić iz Sarajeva.

Slično iskustvo ima i Latifa Vražalica-Hadžibajrić iz Vogošće. I ona je u aprilu uplatila 1.134 KM za četiri tone peleta, a do sada su joj, nakon njenih upornih poziva, isporučili samo tonu.

– Kontaktirali smo ih u avgustu i rekli su nam da imaju tehničkih problema i da čekaju mašinu za drvo. Zvali smo i Inspektorat RS, gdje su nam kazali da su imali više poziva građana zbog istog problema. Također, kazali su nam da su obišli ovu firmu, ali su na licu mjesta zatekli prazne prostorije – priča očajna Vražalica-Hadžibajrić.

Kako bi pokušali riješili ovaj problem i dobiti ono što su platili, prevareni građani napravili su i grupu na Facebooku, gdje dijele svoja negativna iskustva s firmom „FL Wood“. Namjeravaju podnijeti i tužbe protiv odgovornih.

– Nekoliko nas čak je išlo u Foču. U krugu firme zatekli smo i druge koji su došli da traže svoj novac ili pelet. Obećali su nam da će svima do 25. novembra isporučiti prvi dio, a do kraja mjeseca i ostalo. Ipak, ne vjerujem im, jer tamo nigdje nismo vidjeli da se pelet proizvodi. Ako se to ne desi, tužit ćemo ih – kaže Admir Vražalica.

Dodaje da su slučaj prijavili i Policijskoj stanici u Foči.

– Tamo su nam rekli da su do sada zaprimili između 50 i 100 prijava. Zbog svega ovoga ja sam nabavio ogrjev na drugom mjestu, jer sumnjam da će nas ispoštovati. Ide zima, mi ih više ne možemo čekati – navodi Vražalica.

Našoj redakciji jučer su se javili i mještani sarajevskog naselja Sokolović-Kolonija koji su, kako kažu, pelet trebali dobiti još u avgustu. Smatraju da su prevareni i da neće dobiti nazad ni svoj novac, jer su im iz fočanske firme rekli da trebaju platiti na licu mjesta gotovinom, a ne putem računa.

U firmi bez informacija

Kako bismo dobili informaciju zbog čega je došlo do problema s isporukom peleta, najprije smo poslali e-mail naslovljen na direktora ove firme. Ali, nismo dobili nikakav odgovor, pa smo telefonom pozvali dostupan broj u „FL Woodu“. Javila nam se sekretarica, koja je kazala da informacije o ovom slučaju ne smije davati, piše Avaz.ba

– Ja sam samo ovdje da se javljam na telefon, da neko ne kaže da ne radimo. Firma radi, to je sve što vam smijem reći – kazala je ona i spustila slušalicu.

Možda vam se svidi

Leave A Reply