Stiže novi Skype

Kompanija Microsoft najavila je novu generaciju Skype aplikacije, čije će novine korisnici širom svijeta imati prilike da otkriju prvo na mobilnim platformama – Android, potom i iPhone, a zatim stiže i na desktop uređaje.Riječ je o novom Skype-u – ne samo o ažuriranju postojeće aplikacije, već o potpuno novom iskustvu, kako za developere, tako i za krajnje korisnike.

– Obnovljen od temelja do vrha, Skype sada znatno poboljšava načine povezivanja, dok je chat u fokusu funkcija. Microsoft je odlučio da zadrži ono što čini suštinu koncepta – stvaranje značajne povezanosti među ljudima, bez obzira na udaljenost – ali sada nudeći ličnije, povezanije i bliskije iskustvo komunikacije, gdje god da se nalazimo i koju god platformu da koristimo – navedeno je u saopštenju Microsofta.

Dizajniran je potpuno novi korisnički interfejs, sa ciljem da omogući bolje djeljenje sadržaja, bolji chat i zajedničko kreiranje materijala, sa posebnim fokusom na pružanje opcije da korisnici personalizuju sadržaj. Tu je i integrisana kamera, dostupna jednim prevlačenjem prsta preko ekrana, kako bi korisnicima bilo olakšano bilježenje i djeljenje inspirativnih trenutaka iz svakodnevnog života. Fotografije se mogu personalizovati uz pomoć naljepnica, filtera i napomena, prenosi akta.ba.

Za više detalja pogledajte Skypeblog.

avatar