30.7 C
Kakanj
Četvrtak, 24 Juna, 2021

Stipendije zaustavljene u Zenici

Jučer i danas (09.i 10.10.2014. godine) veliki broj studenata iz Zenice je tražio objašnjenje u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta zašto im nisu isplaćene stipendije.

S obzirom na činjenicu da su putem resornog ministarstva u Vladi Kantona, dana 02.10.2014. godine, svim općinama, blagovremeno dostavljena opredijeljena sredstva na ime isplata stipendija redovnim studentima na području Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo za obrazovanje, nauku,kulturu i sport, ovim putem želi da obavjesti studente da je Vlada ZDK IZVRŠILA svoju obavezu , osigurala i doznačila sredstva općinama.

S tim u vezi Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona naglašava da su sva daljnja postupanja u isključivoj nadležnosti općinskih službi za društvene djelatnosti, a koje imaju obavezu da o svim izvršenim pojedinačnim doznakama studentima, dostave kompletiran izvještaj Ministarstvu za obrazovanje, nauku,kulturu i sport, o namjenskom utrošku ovih sredstava. Do sada su izvještaje o uplatama već poslale pojedine općine, a u Općini Zenica koja se stara o uplati oko 800 stipendija objašnjavaju da je do kažnjenja došlo zbog toga što dvadesetak studenata nije dalo kompletne podatke da bi im se stipendije uplatile. Dakle, zbog 20-tak nekompletnih adresa, kasni uplata stipendija za gotovo 800 korisnika u Zenici.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO