Stiglo pojašnjenje: Korisnici Raiffeisen banke u BiH ne mogu pristupiti svom novcu

Danas su brojni korisnici Raiffeisen Banke frustrirani i šokirani jer nemaju pristup svom novcu. Naime korisnici nisu mogli koristiti brojne usluge Raiffeisena, uključujući korištenje kartica, mobilnog plaćanja te internet bankarstva.

Problemi za korisnike Raiffeisena su počeli još rano jutros a Banka se oglasila saopštenjem na facebook-u prije četiri sata. Kako saznajemo problemi još uvijek nisu otklonjeni i korisnici Raiffeisen-a nemaju pristup svom novcu.

Također prenosimo nekoliko komentara na ovu objavu Raiffeisena od njihovih korisnika:

– Saopštenje za javnost u 13:12, a neugodnost zbog vašeg pada sam imao još jutros u 07:30 kada mi sve Vaše kartice POS terminal odbija. Trenutno 18:02 a pristup svom novcu i dalje nemam… Bravo.

– Čini mi se da ste sličnu obavijest imali i 6.12.? Meni, je kartica “prošla” jutros u Mercatoru, na opće čuđenje gospođe na kasi, no što da nije?

– Da li ćemo sada svaki vikend strepiti od vašeg elektronskog sustava/sistema. Još davno sam rekao jednom vašem službeniku kako poznajem neke od Vaših djelatnika iz Vašeg IT sektora i naglasio sam da im osobno ne bih dao dvije ovce na čuvanje, a kamoli digitron ili, pak sudbinu svih klijenata banke, a očito ste mislili da se šalim.

– Uvijek je ovako pred veće praznike. Javite se, ako želite da vam neko predloži prave ljude za rješenje ovih problema, nije sramota pitati.

– Ostaviti sve svoje klijente bez pristupa ličnim sredstvima je nedopustivo. Mislim da se trebamo svi prebaciti u druge banke – samo su neki od komentara razočaranih klijenata.

Nakon tog stiglo je još jedno saopštenje iz banke:

Poštovani klijenti,

Možda vam se svidi

Leave A Reply