Štete u poljopivredi: Sutra dodjela stočne hrane i sijena

U četvrtak, 18. decembra 2014. godine, od 9:00 do 15:00 sati, u dvorištu Vatrogasnog doma u kakanjskom naselju Doboj, bit će upriličena nova dodjela pomoći za 55 domaćinstava kod kojih su tokom prirodne nesreće iz maja tekuće godine zabilježene štete u poljoprivredi.

Ukupna količina stočne koncentrirane hrane koja će biti dodijeljena iznosi 24.360 kg, dok ukupna količina sijena u balama koje će biti donirano iznosi 41.640 kg.

Domaćinstvima kojima je nedavno dodijeljeno po 5 ovaca i jedan ovan, odnosno 5 koza i jedan jarac, sada će biti dodijeljeno po 440 kg stočne hrane (pakovano u vreće težine 30 kg) i 880 kg sijena (44 bale sijena koje su pojedinačno teške oko 20 kg).

Domaćinstvo kojem je nedavno dodijeljeno tele dobit će 240 kg stočne koncentrirane hrane i 260 kg sijena.

Domaćinstvu kojem je nedavno dodijeljen konj, sada će biti dodijeljeno i 240 kg stočne koncentrirane hrane i 1.200 kg sijena u balama.

Domaćinstvu kojem je nedavno dodijeljeno prase sada će biti dodijeljeno 720 kg stočne koncentrirane hrane.

Deset domaćinstava kojima će uskoro biti dodijeljena grla krupne stoke, dobit će po 600 kg stočne koncentrirane hrane i 600 kg sijena u balama.

Domaćinstva kojima će biti dodijeljene donacije su dužna obezbijediti prevoz za preuzetu stočnu hrane i sijeno od mjesta preuzimanja do krajnjeg odredišta.

Ovu veoma značajnu pomoć kakanjskim domaćinstvima obezbijedila je Austrijska razvojna agencija „ADA“, a projekat pomoći se realizira preko Humanitarne organizacije „World Vision“ BiH, te u partnerstvu sa Općinom Kakanj.

Molimo medije da, u skladu sa mogućnostima, prate dodjelu pomoći.

Možda vam se svidi

Comments are closed.