Stefan (3) se plastičnim kamionom odvezao po pomoć i spasio svog oca

Stoga je mališan sjeo na svoj plastični kamion sa točkovima i izašao na prometni put odgurujući se nogama, dok su automobili trubili oko njega.

Srećom, jedna žena koja živi u blizini zaustavila je saobraćaj i uzela Stefana u naručje, dok je druga, koja je vidjela šta se dešava, odvela dječaka u svoju kuću i pozvala policiju. Ispostavilo se da se Stefan odvezao od svoje kuće čitavih 300 metara na dječjem vatrogasnom kamionu, nakon što je njegov otac Mark doživio epileptični napad. Stefan je prešao put od svoje kuće u Tventiju do prometnog puta koji povezuje gradove Spalding i Born.

Mališan se odgurivao glavnim putem na svom vozilu, u pravcu ka Bornu. Iza njega su bila tri-četiri vozila, ali je bio toliko nisko da je jedan nestrpljivi vozač preuzeo traku. Onda je jedna žena zaustavila svoj kombi i parkirala preko puta da ga spasi. Bila je veoma hrabra – ispričao je jedan svjedok za Dejli mejl.

Dok se odvijala ova drama, Stefanova majka Karla (25) je izašla iz kuće da nešto obavi.

Mark pati od epilepsije. Bio je na kauču kad je imao napad. Stefan zna kako da izađe iz kuće i uzeo je svoj kamion. Definitivno je išao po pomoć. Kad smo razgovarali sa policijom Stefan je rekao: ‘Tati nije dobro’. Mnogo smo ponosni na njega i zahvalni dvjema damama – rekla je Karla.

Mark Snouden, bivši fabrički radnik, rekao je da je u životnoj opasnosti ako je u vrijeme napada sam. On je dodao da je veoma ponosan na Stefana, prenosi “Srpskainfo“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply