Stavio nož pod grlo čovjeku koji ga je nahranio pa ga opljačkao

0

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prema optužnici koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo Brčko, a potvrdio nadleži sud, to se desilo oko 21.30, kada je Lazarević došao u prizemnu prostoriju u kojoj je S.J. sjedio.

 

Kako se navodi u optužnici, kada se Lazarević požalio da je gladan, S.J. mu je dao hranu, koju je pojeo.

 

“Zatim je svjestan i u namjeri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist sa stola uzeo nož te S.J. rekao: ‘Vadi pare, sve što imaš!’ Kada mu je on odgovorio da nema novac, naredio mu je da ustane i da stoji mirno, te mu zadao udarce otvorenom šakom u predjelu lica”, navodi se u optužnici.

 

Optuženi je poznaniku rekao da je u pitanju pljačka, a potom mu i oštricu noža stavio ispod vrata.

 

“Pregledao je unutrašnjost džepova na njegovim odjevnim predmetima, gdje je pronašao i od S.J. oduzeo 264 marke i mobilni telefon marke nokia 166 u kom se nalazila korisnička kartica, nakon čega je pobjegao”, navodi se u optužnici.

 

Time je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 264 marke, a S.J. pričinio štetu.

 

Terete ga za krivično djelo razbojništvo iz člana 283, stav 2, u vezi sa stavom 1, Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

Kako je saopštilo Tužilaštvo Brčko, takođe je naređeno da Lazareviću bude izrečena mjera sigurnosti i oduzimanje predmeta koji su pribavljeni počinjenim krivičnim djelom, a koji su pronađeni i privremeno oduzeti prilikom sprovođenja pretresa.