Status Borisa iz Kiseljaka uoči večerašnje utakmice digao Bosnu na noge: ‘Ja bih sve da vas nešto zamolim’

Večeras reprezentacija Hrvatske igra polufinalnu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Hrvatska je na pragu finala, iako je blagi favorit bila reprezentacije Engleske.

Kao što je poznato, i u BiH se ova utakmica prati s posebnom pažnjom, a nakon što su nakon četvrtfinalne utakmice koju je Hrvatska igrala protiv Rusije, iz Širokog Brijega BiH obišle nimalo ugodne scene, danas se opet ”podigla prašina”. Ipak, za razliku od prošlog puta, sada je riječ o jednom pozitivom statusu mladića iz Kiseljaka.

Status prenosimo u cijelosti:

„OBRAĆAM SE KISELJAČANIMA.

Budući da se nekolicina iz Širokog Brijega osramotila propisno neki dan, poradi toga sto su pjevali da oni kao Je*u Bosnu, te da je Hrvatska njihova domovina itd… ja bih da vas sve nešto zamolim.

Molim vas da se to nama ne desi, mi smo Bosanski Hrvati, Sjetite se vladara, banova, kraljeva i kraljice Bosne koji su Hrvati bili, vaši korijeni su odavde a ne iz Hrvatske, no vas narod živi u Hrvatskoj također i trebamo za nju navijati, ali ne pljuj ono sto te rodilo i tvoju lozu, nasu Bosnu. Nemoj te da se obrukamo i da zbog par neobrazovanih konja u glas zapjevate protiv naše povijesne ostavštine koje su se neki odrekli, ne pljuj te si u njedra. Jer koliko je god tvoje Hrvatstvo, vise od toga je tvoje Bosanstvo. Ps. Mislite o meni sto želite, ja sam učinio koliko je do mene, ako bar doprem do par umova onda ovaj post ima smisla, uživaj te mi večeras“, poručio je Boris.

Podsjećanja radi, danas je u Kiseljaku, zbog Dana žalosti koji se obilježava na teritoriji cijele BiH, otkazana ranije najavljena navijačka karavana. Karavana je planirana prije početka utakmice Hrvatska-Engleska.

Možda vam se svidi

Leave A Reply