Starleta osuđena zbog ucjenjivanja biznismena: “Spremi 20.000 eura, objavit ćemo te u novinama”

Starleta Anabela Šćekić Tigrica (40) pravosnažno je osuđena na osam mjeseci, uvjetno na tri godine zatvora, i kaznu od 50.000 dinara (424 eura) zbog toga što je u februaru 2018. godine pokušala prevariti jednog biznismena.

Istom presudom Apelacionog suda, na tri godine zatvora zbog ucjene je osuđen i starletin prijatelj Radovan Lukajić.

– Sa svog mobilnog telefona poslao mu je četiri fotografije, kao i poruku: “Ovo je stiglo do mene, imaš li prijedlog kako da ovo riješimo, ovo je samo dio o tebi, imamo još dosta snimaka, slika tvojih raznih avantura koje mogu izaći u novinama, što je vrlo loše, znaš zbog čega i koga”. N. N. je nakon toga pozvao navedeni broj na koji se javio njen prijatelj i rekao mu da zna gdje mu žive bivša supruga i kćerka, kao i da spremi 20.000 eura u roku od tri dana, jer će u suprotnom snimke koje posjeduje objaviti u dnevnim novinama – navodi se u presudi Apelacionog suda.

Protiv njega se vodio i postupak u Republici Srpskoj, a sa dvojicom saučesnika 2013. godine je pokušao iznuditi 55.000 KM od banjalučkog biznismena.

Podsjetimo, Anabela Šćekić, prema ranijem pisanju medija, medicinska je sestra po zanimanju, a javnost je za nju čula kada je biznismena Dejana Popovića Tigra, optužila da je primoravao na protivprirodnu blud. Navodno je po njemu i dobila nadimak Tigrica, dok je popularnost stekla učešćem u rijalitu programu.

Inače, prema saznanjima “Blic“, Anabela Šćekić i Tijana Štrulović koja je također učestvovala u ucjeni biznismena bile su dio mreže elitnih prostitutki koje je podvodio uhapšeni makro Mihailo Maksimović (38) i na taj način su se upoznale.

Grupa koja je brojala dvadesetak djevojaka različitih profila opsluživala je poznate direktore banaka, sportiste, estradne menadžere i kompozitore, razbijena je 2014. godine.

Možda vam se svidi

Leave A Reply