Staricu polijevao vrućom kafom

Čitanjem optužnice jučer je u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo suđenje državljaninu Turske Erdžanu Ustunsoju (Ercan Ustunsoy, 25), koji je optužen da je počinio krivično djelo razbojništvo. Na teret mu se stavlja da je 2. septembra prošle godine brutalno pretukao i opljačkao Fatu Saljević (84) iz Foče u njenoj kući u ulici Osik u sarajevskoj općini Ilidža.

Teške povrede

Prema optužnici, Ustunsoj je u kuću Saljević došao s A. P. (13), koja je prethodno telefonom pozvala staricu i pitala može li doći na kafu. Saljević je kazala da dođe. Nakon što ih je Saljević pustila u kuću, Turčin je više puta nožem udario Saljević u predjelu leđa, usljed čega se nož polomio. Potom je uzeo drugi nož s crnom drškom i oštricom od 15 centimetara te je nastavio ubadati nesretnu ženu u predjelu leđa i prsa. Istovremeno ju je rukama stiskao u predjelu vrata. Saljević je tom prilikom zadobila više teških tjelesnih povreda. Nasilniku ni to nije bilo dovoljno pa je starici nožem sjekao prste, piše Avaz.ba.

Maloljetnica je donijela iz kuhinje džezvu punu vrele kafe. Turčin je kafom polio Saljević po glavi. Razbojnik je, na koncu, ispremetao stvari po kući te je ukrao 200 eura i skoro 150 KM.

Iskaz oštećene

Tužilac Safet Hrapo naglasio je da će Tužilaštvo tokom procesa dokazati da je optuženi počinio krivično djelo na način i u vrijeme kako je to opisano u optužnici.

– Saslušat ćemo tri svjedoka, među kojima je i oštećena. Također, saslušat ćemo i devet stalnih vještaka, a pročitat ćemo i uložiti materijalne dokaze – kazao je tužilac Hrapo.

S druge strane, Omar Mehmedbašić, advokat Turčina, iskoristio je pravo odbrane.

Naredno ročište zakazano je za 2. april, za kada je planirano saslušanje svjedoka Tužilaštva Uzeira Saljevića te Alme i Bajrama Tahirovića.

Otac dvoje djece

U sudnici je bila i Amina Šiljak-Jesenković, tumač turskog jezika, koja je sve izrečeno prevodila optuženom. On je tokom davanja generalija potvrdio da je državljanin Turske. Kazao je da je oženjen i otac dvoje maloljetne djece. Dodao je da je završio osnovnu školi, da je prije hapšenja bio stalno zaposlen te da je srednjeg imovnog stanja. Inače, nije želio da se fotografira.

Možda vam se svidi

Comments are closed.