‘Stalno je bio ljut na nju što ide u Sarajevo… Pričao je da će to uraditi, ali ko bi mu povjerovao?’

Stalno je bio ljut na nju što ode od kuće pa je nema. Ali, nisam mogao ni zamisliti da bi mogao ubiti svoju djecu, priča Dulić

U ponedjeljak sam bio kod njega u kući. Igrao se s njegovom djecom, počinje ispovijest Asim Delić, prijatelj Admira Sovića, koji je prije nekoliko dana ubio svoje troje djece, a zatim presudio sebi.

– Nije mi se javljao. Znao sam da nešto nije u redu – kaže Dulić.

Asim kaže da je Admir bio ljubomoran što njegova supruga ide stalno u Sarajevo i da mu je često to pisao na Facebooku u njihovoj svakodnevnoj komunikaciji, piše Avaz.

– Stalno je bio ljut na nju što ode od kuće pa je nema. Ali, nisam mogao ni zamisliti da bi mogao ubiti svoju djecu – priča Delić.

Prepiska na Facebooku, Foto: Avaz

Kaže da ne vjeruje da se ovo desilo.

– Nema opravdanja za ovo što je uradio. Mi smo radili zajedno. Jedanput sam mu se javio da idemo na pivo, rekao je da ne može jer će djeca ostati sama. Pitao sam ga gdje mu je žena, samo mi je rekao da je opet otišla u Sarajevo – priča Delić.

Dok razgovaramo s njim u neposrednoj blizini kuće u kojoj se sve dogodilo, u ulici Muje Hrnjice u Malom Lugu kod Bihaća, Asimu stalno stižu poruke.

– Pitaju ljudi je li moguće da se ovo dogodilo. Ni ja ne mogu da vjerujem. Svašta je pričao, pričao je i da će to uraditi, ali ko bi mu povjerovao da može dići ruku na svoju djecu – kaže Delić.

Možda vam se svidi

Leave A Reply