Šta se događalo danas u Međugorju: Da li je namaz pored crkve razlog za policijsku intervenciju?

Vijest da su u Međugorju građani zvali policiju zbog ljudi koji su klanjali namaz iza crkve, proširila se vrlo brzo društvenim mrežama.

Naime, ovu vijest su objavili brojni bh. mediji, navodeći da je jedna skupina Arapa izvršila muslimanski obred molitve – klanjanje namaza – na parkingu iza jedne crkve u Međugorju. Navodi se i da je na mjesto događaja izašla policija, što se vidi i na fotografijama s lica mjesta, piše Radiosarajevo.ba.

Tragom ove informacije koja je proizvela veliki interes javnosti, obratili smo se policijskoj stanici Čitluk u čijoj nadležnosti se nalazi Međugorje, ali oni su za Radiosarajevo.ba rekli da ne mogu davati nikakve informacije upućujući nas na MUP HNK. Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona naveli su da u njihovom biltenu nema takve prijave.

Foto: Brotnjo.info

Na koncu, možemo zaključiti da prema policiji i biltenu u kojem nije zabilježen ovaj slučaj, zapravo i nije bilo razloga za intervenciju. Za pretpostaviti je da je policija, kada je došla na lice mjesta, zaključila da nema uporišta za bilo kakvu vrstu djelovanja.

Možda vam se svidi

Leave A Reply