Šta se dešava s kakanjskim javnim prijevozom, oglasila se firma Mega travel Kakanj

Zbog novonastale situacije s javnim prijevozom u Kaknju firma Mega travel oglasila se saopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Firma Mega Travel d.o.o. Kakanj ima potrebu obavijestiti sve građane grada Kakanja, zbog novonastale situacije u pogledu prevoza putnika i đaka na poručju naše Općine.

Društvo za prevoz putnika i turizam Mega Travel d.o.o. Kakanj posjeduje registrovane redove vožnje, te na osnovu toga može vršiti neometan linijski prevoz putnika, tako da do zastoja u pogledu prevoza neće doći.

Nakon posljednjih dešavanja, naglašavamo da Mega Travel d.o.o., trenutno, jedina na području naše Općine može da pruža usluge prevoza, kako đaka, tako i običnih građana, a samim time i korisnika subvencioniranog prevoza od strane Općine Kakanj.

Ovih dana pojavile su se informacije da pojedini prevoznici, koji nemaju zakonski osnov (ne posjeduju registrovane redove vožnje), niti odobrenja za obavljanje linijskog i ugovorenog prevoza lica, počinju vršiti prevoz na pojedinim linijama, stoga koristimo ovu priliku kako bi svim sugrađanima, kao i nadležnim institucijama skrenuli pažnju da vode računa prilikom korištenja usluga istih, kao i to da je zakonska obaveza nadležnih institucija da izvrše provjeru saobraćanja na ovim linijama.

S poštovanjem firma Mega Travel d.o.o.

Možda vam se svidi

Leave A Reply