Šta odjenuti u najluđoj noći

Prema riječima Aide Korman, vodeći se tradicijom, izgled u najluđoj noći treba biti sjajan i bogat, što je dobar znak za prosperitetnu godinu koja dolazi

Modni dizajneri ističu kako je u ovoj noći dozvoljeno apsolutno sve. Školjice, blještavilo, kratke haljinice, jaka šminka, vrtoglave štikle…, ali ipak pripazite da kompletan styling bude sa dozom ukusa.Prema riječima Aide Korman, vodeći se tradicijom, izgled u najluđoj noći treba biti sjajan i bogat, što je dobar znak za prosperitetnu godinu koja dolazi.

Naša kreatorica u nastavku daje nekoliko preporuka – kako stvoriti odličan outfit za ženu, ali i muškarca.Prateći najnovije modne trendove ključno je izabrati prave komade koje ćete odjenuti u novogodišnjoj noći. Međutim, postoje standardi koje je potrebno ispoštovati i koji su dio lifestylea ove prilike – kaže Korman.

Šta odjenuti za tradicionalnu proslavu

Izbor mjesta za proslavu ključan je za određivanje – šta obući u novogodišnjoj noći. Ako se radi o restoranu ili privatnoj zabavi u vili, prava riječ je – elegancija.

– Žene mogu odjenuti duge elegantne haljine, dekoltirane sprijeda ili na leđima. Alternativno, ovisno o dobi, možete se odlučiti za kratke haljine ukrašene šljokicama i štrasom. Visoka potpetica je nužna, bilo da je riječ o dekolte cipelama ili sandalama ukrašenim draguljima. Da biste bili sigurni da vam nije hladno izvan prostorije, idealno je ponijeti sa sobom dugi kaput ili jaknu od eko krzna.

Što se tiče boja, crna je samo jedna od mnogih opcija. U stvarnosti, elegantne haljine dolaze i u profinjenim nijansama crvene, zelene, ljubičaste ili plave boje. Važno je uravnotežiti sve s mudrošću zahvaljujući srebrenim ili zlatnim dodacima. Završni pečat je šminkanje: crveni ruž je obavezan, možete se odlučiti za smokey eyes obogaćen sjajem i mokrim sjenama – navodi Korman.

Idealan izbor muškarca, koji učestvuje u elegantnoj i svečanoj novogodišnjoj zabavi, nesumnjivo je tuxedo crni, ali i plavi.U kući kod prijatelja

Ako je zabava neformalnija, pa se održava u kući prijatelja, odjeća i za muškarca i za ženu može biti ležernija, održavajući standardnu sofisticiranost.

– Savjet za žene je da izbjegavaju duge haljine, osim ako nisu od toplijeg pamuka ili pletiva. Odlično ćete izgledati i u dugoj suknji s topom i toplim pokrivalom na ramenima, u kombinaciji sa blistavim dodatkom u kosi. Najprikladniji izgled muškarca koji je pozvan na zabavu u kuću prijatelja, su ležerne hlače (zaboravite na traperice i košulje), koje ćete kombinirati sa džemperom okruglog ili V-izreza – savjetuje Korman.

Možda vam se svidi

Leave A Reply