Šta Kakanj očekuje u nedjelju? Zabava, miris guma i roštilja!

0

Vozila su spremna a Tuneri nestrpljivi za predstojeći event koji se održava u Kaknju za sve ljubitelje modificiranih automobila.

U nedjelju na stadionu FK Mladost DK u prigradskom naselju Doboj, održat će se treći Summer Car Show Kakanj na kojem će vozači svoje ljubimce predstaviti u najboljem izdanju.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Od 10 sati posjetioci će moći prisustvovati ovom događaju uz plaćanje ulaznice od 3 KM, dok oni koji žele svoje vozilo predstaviti na eventu moraju izdvojiti 5 KM.

Posjetiocima se savjetuje da sačuvaju svoje ulaznice, jer svaka ulaznica je numerisana, kako bi kasnije učestvovali u tomboli koja donosi vrijedne nagrade.

Za sada je poznato da će se takmičenje održati u DB Dragu, odnosno jačini ozvučenja i jačini zvuka koji ispušta izduvni sistem automobila, German Style, Street Style, Best Trunk, Best Engine Space, Best Interior, Best Wheels, Best of Show. Obzirom da je glavni cilj eventa zabava, u okviru njega održat će se brojna zabavna takmičenja kao što je „držanje felgi“ i mnoga druga.

– Svrha svega jeste da se dobro zabavimo prije svega, da opustimo situaciju na sceni, zato dođite da se zajedno družimo i uživamo u našim vozilima uz miris roštilja i guma – kažu iz AMK Kakanj.

U posljednje vrijeme sve je više vozača koji se „emotivno“ vežu za svoje automobile, a vrlo često njihovi automobili nisu brzi koliko bi željeli. Upravo iz tog razloga se većina odlučuje da modifikuju njegove performanse, i praloge ga svom ukusu. Sve to džepove vlasnika ovih automobila olakšava i do nekoliko stotina (hiljada) maraka.
Kada govorimo o prepravkama automobila, govorimo ustvari od tuning i styling prepravkama. Tuning predstavlja modifikaciju automobila kod kojeg se vrši prerada motora u cilju povećanja konjskih snaga i napredne (za takmičenja) vožnje.
Styling se uglavnom odnosi na vizuelnu odnosno estetsku modifikaciju. Tako vozači vrlo često u svoje ljubimce ugrađuju sportska sjedištva, volane, spojlere, branike ….

Na kraju, uopće nije bitno da li volite modifikaciju automobila, organizatori vas pozivaju da se zabavite i uživate u eventu i pogledate kako to drugi rade.

U nastavku kroz video se prisjetite kako je to bilo prve godine, dok fotografije možete pogledati OVDJE.

(Kakanj-X)