“SRETNI SMO ŠTO NIKO NIJE STRADAO”: Radnici su otišli na pauzu, a onda je izbio veliki požar

Podsjetimo ovu firmu u srijedu oko 11 sati zahvatio je veliki požar u kojem je hala u potpunosti izgorjela. Prema izjavama radnika šteta je i do milion maraka.

– Prije izbijanja vatre otišli smo na pauzu, a kada smo se vratili primijetili smo dim. Odmah smo krenuli da provjerimo sistem ventilacije i izvukli crijevo iz kojeg se dimilo, ali ubrzo smo vidjeli da gori jedna vreća piljevine. Bilo nas je desetak i svi smo počeli da gasimo vatru s protivpožarnim aparatima i vodom, ali plamen se jako brzo širio – ispričao je Milinković.

Prema njegovim riječima vatra je brzo zahvatila i materijal koji je bio unutra tako da se za pola minute sve pretvorilo u buktinju.

– Uvidjeli smo da tu ne možemo ništa da uradimo pa smo nastojali da spasimo drugu halu kojoj je počeo da gori krov. U međuvremenu su stigli vatrogasci koji su stavili požar pod kontrolu i uspjeli smo da spasimo druge dvije hale koje se nalaze u blizini – kazao je Milinković

Pojasnio je da je izgorio pogon u kojem su bili strojevi za obradu iverice i šperploče i da je vatra progutala tri skupocijene CNC mašine za obradu drveta, piše “Srpskainfo“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply