23.5 C
Kakanj
Četvrtak, 13 Maja, 2021

Srednjoškolci iz ZDK odražli sastanak s ministrom obrazovanja

Predstavnici Mreže vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona, krovne organizacije za zastupanje srednjoškolaca u ovom kantonu, održali su u utorak 21.06.2016. godine završni sastanak s ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mensurom Sinanovićem i stručnim saradnikom za srednjoškolsko obrazovanje Slađanom Matkovićem.

Razlog sastanka je evaluacija rada ove Mreže tokom protekle školske godine. Predstavnici ispred Mreže Ajša Luković, Ermin Mandžuka i Samir Purić iznjeli su narativni izvještaj o radu mreVUK-a ZDK i pradali ga u pisanoj formi.

Tokom sastanka ministar Sinanović uputio je konsturktivne savjete za budućni rad Mreže i izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje.

13493336_1002652823183925_139882462_o

Sastanak je zaključem obostranom željom za buduću saradnju između mreVUK-a i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport te uručenom zahvalnicom Ministru za podršku u dosadašnjim projektima.

– Iza Mreže vijeća učnika ZDK je još jedna jako uspješna godina u kojoj smo realizovai niz aktivnosti, što projekata, kampanja i inicijativa. Nastojanja Mreže za stvaranje kvalitetnijeg srednjoškolskog obrazovanja u kantonu prepoznate su od strane ministra Mensura Sinanovića koji je jako zadovoljan radom Mreže. Također, na podršku smo naišli i kada su u pitanju školske uprave koje iz godine u godinu daju veću podršku radu ove Mreže. Na dobre vibracije naišli smo i kada su u pitanju srednjoškolci koji su kroz rad u vijećima učenika društveno aktivni i pokazuju entuzijazam za stvaranje boljeg obrazovanja na kantonalnom ali i državnom nivou,  I naredne školske godine nastavljamo s aktivnostima koje će doprinjeti kreiranju pozitivnije slike kada su u pitanju srednjoškolci, kazao je PR Manager mreVUK-a Elmin Fehrić.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO