Sreća je na vašoj strani: Kiron je u znaku Ovna do 4. aprila! Ovo je idealno vrijeme za ostvarivanje velikih uspjeha

Shvatit ćete da je prošlost daleko iza vas i da vas više nijedna emotivna rana ne peče.

Zamislite kako bi vaš život izgledao kada biste shvatili sve tvoje najdublje, skrivene težnje, tajne i emotivne rane? Patuljasta planeta Kiron – ‘ranjeni iscjelitelj’, dugo će se zadržati u znaku Ovna i pomaže da pronađemo u sebi skrivene potencijale, darove Univerzuma i ispravimo greške – vrijeme je za ostvarenje najvećih ličnih mogućnosti, piše “Lovesensa“.

Kiron je u znak Ovna ušao 18. 02. 2019. godine, a izlazi iz Ovna 14. 04. 2027. godine. Ovo je jedan od najvažnijih tranzita Kirona, jer će se dugo zadržati u prvom znaku Zodijaka, čak 8 godina. Znak Ovna simbol je naše ličnosti, naših sposobnosti i skrivenih talenata. Ovaj znak jasno kaže – Ja sam, Ja postojim.

Kiron u Ovnu nas tokom 8 godina uči kako da bolje razumijemo sebe, prepustimo se lakše promjenama i shvatimo svoju životnu svrhu. Prema grčkoj mitologiji Kiron je sin Saturna i nimfe Filire, a rođen je kao kentaur (pola čovjek, pola konj).

Roditelji su ga zbog izgleda napustili još u ranom djetinjstvu i to je bila Kironova prva i najveća rana na duši.

Kasnije ga je usvojio Apolon i naučio ga muzici, arhitekturi, medicini i mnogim plemenitim vještinama. Međutim, čak iako je bio vičan u medicini, Kiron nikada nije uspio sebe izliječiti i promijeniti. Iako je bio besmrtan, Kiron je žrtvovao svoj život kako bi spasio okovanog Prometeja.

Nakon smrti, Kiron je na nebu predstavljen kao kentaur, sastavljen od najsjajnijih zvijezda. Kiron je simbol patnje, bola i rana koje nisu zarasle, a njegov ulazak u znak Ovna pomaže da pronađete skrivene rane u svojoj duši i napokon ih zaliječite.

Očekuje vas period spiritualne transformacije u kojem ćete shvatati kako da jačate i njegujete svoje emotivno i duševno stanje radosti i sreće. Ovaj period iscjeljenja rana osnažiti će vas, ali je važno da postanete svjesni ličnih mogućnosti i kvaliteta.

Svakog dana budite ponosni na sebe, zahvalite se svom tijelu na energiji, srcu na divnim emocijama i duši na čistoći. Budite iskreni prema sebi, ali ne kritični. Postanite dobronamjerni prema svom biću. Zbližite se sa sobom, zagrlite sebe i pođite putem iscjeljenja. Ako u ovom periodu naučite kako da sami sebi postanete najbolji prijatelj, očekuje vas blistava budućnost o kakvoj niste mogli ni sanjati…

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar